Celine Dion – My heart will go on (subtitrat romana)

4,062
Published on August 19, 2017 by

Este foarte simplu sa traduci cuvinte sau versuri. Este in acelasi timp foarte complicat cand trebuie sa traduci sentimente sau trairi.

Aceasta melodie a lui Celine Dion este una dintre acelea care te pune la grea incercare cand vine vorba sa ii traduci versurile. O intelegi perfect pentru tine, dar este foarte dificil sa redai exact in limba romana mesajul pe care il transmite.

To go on, in limba engleza inseamna a avansa, a merge înainte, a merge mai departe, a continua.

Acesta este si motivul pentru care in putinele traduceri pe care le-am mai gasit pe internet ale acestui cantec, My heart will go on este tradus prin Inima mea va continua sa bata.

Personal, am incercat prin traducera facuta de mine sa ma apropii cat mai mult de adevaratul mesaj pe care artista il transmite prin aceste versuri.

Celine Dion – My heart will go on (subtitrat romana)

TE IUBESC SI NICI CHIAR MOARTEA NU NE POATE DESPARTI…acesta este, in cateva cuvinte, intregul mesaj al cantecului.

Este un cantec despre dragostea ei pentru un barbat care a murit, o dragoste care va continua (go on) sa traiasca in sufletul ei in ciuda faptului ca timpul, singuratatea si spatiul ii separa acum.

Ea merge mai departe (go on) cu viata ei, dar nu il uita pe cel pe care l-a iubit si care a parasit-o si continua (go on) sa simta la fel pentru el.

Versurile “Every night in my dreams, I see you, I feel you and that is how I know you go on” (In fiecare noapte in visele mele, te vad, te simt…si asa stiu ca vei continua sa simti la fel ) ne spun ca ea il vede in visele ei si stie ca el continua sa traiasca in amintirile ei si in acest fel nu o va parasi niciodata cu adevarat.

Pe scurt, my heart will go on, ar fi un fel de inima mea va merge mai departe, va continua sa simta la fel.

Chiar daca mai mult ca sigur povestea de dragoste despre care ni se vorbeste in cantec este aceea dintre Rose si Jack din filmul Titanic, consider ca in aceste zile Celine Dion se regaseste perfect in aceste versuri, urmare a decesului sotului ei, alaturi de care a trait peste 20 de ani o frumoasa poveste de dragoste.

Spune-ti parerea

comentarii

Category Tag
Add your comment

Your email address will not be published.