Air Supply – Making Love Out Of Nothing At All (subtitrat romana)

375
Published on September 18, 2017 by

Un cantec care mie personal imi place enorm de mult, de foarte mult timp. Au mai existat cateva tentative din partea mea de a-l traduce in limba romana, dar de fiecare data am renuntat.

Cantecul in sine are mai multe intelesuri si este dificil sa il intelegi cu adevarat chiar si vorbitor nativ de limba engleza fiind. Un cantec oarecum codat 🙂 , al carui refren, “Making Love Out Of Nothing At All“, este dificil nu numai de tradus, dar si de inteles pentru tine insuti ca si semnificatie.

Ascultand piesa, cand auzi expresia ‘make love‘, te duce cu gandul la ‘a face dragoste, a face sex‘, ceea ce iti ingreuneaza oarecum intelegerea versului “Making love out of nothing at all” in contextul prezentat de scenariul piesei. Un fel de a face dragoste fara niciun motiv.

A fi indragostit este sentimentul de inceput al fiecarei povesti de iubire
Dragostea este ceva care este interpretat diferit de la o tara la alta.

Dragostea este vazuta ca si “sex” sau poate fi un “puternic sentiment de consideratie si afectiune”. In opinia mea, cel de-al doilea inteles este cel folosit in acest cantec.

Cu alte cuvinte, dragostea este un sentiment. Asadar, in contextul acestui cantec, “Making Love Out Of Nothing At All” inseamna ca el s-a indragostit de ea fara ca aceasta sa faca ceva ca acest lucru sa se intample….pur si simplu s-a intamplat.

El nu isi poate explica cum de s-a indragostit atata timp cat ea nu a facut nimic pentru a incerca sa ii castige afectiunea.

Spune-ti parerea

comentarii

Category
Add your comment

Your email address will not be published.